16.9.2010

Syyskakku



"...Kun on syksy, loistaa puussa,
kullan keltaa lehdet on.
Omenat ne maistuu suussa,
myös syksy hauskaa on."



Hellapoliisin valkosuklaa-daimkakusta sovellettu versio. Keksipohja kahvilla kostutettuna. Täyteen tein yo. ohjeella, mutta muutin ainesuhteita sekä vaihdoin rahkan mascarpone-juustoon ja sitruunamehun kahviin, sekä vähensin valkosuklaan määrää. Päälle tein jälleen tuon kaakaokiilteen ihan vain saadakseni sileän pinnan kakkuun, sekä koristeiden alle haluamani värisen taustan. Koristeet marsipaania.




"muutama punakaneli..."


Valkosuklaa-daimkakku n. 22cm vuokaan

pohja:
300g täytekeksejä
n.1dl kahvia

täyte:

5dl kermaa
125g mascarpone-juustoa
n. 70g valkosuklaata
5 liivatetta
2 rkl kahvia
sokeria maun mukaan
2 daim patukkaa murskattuna

Kaaakaokiille;

1,5dl maitoa
0,5 dl kaakaojauhetta
0,5 dl sokeria
1-2 liivatelehteä

Murustele keksit ja levitä ne leivinpaperilla vuorattuun ip- tai reunavuokaan. Lirutttele päälle kahvi joko nokkamukilla tai lusikalla. (Kahvin tarkkaa määrää on hankala sanoa, riippuu ihan käytettävistä kekseistä.)

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita sulatettu valkosuklaa ja tuorejuusto keskenään.

Liuota liivakot kuumaan kahviin ja lisää seos tuorejuuston ja suklaan sekaan. Yhdistä kermavaahto ja suklaa-tuorejuustoseos.

Rouhi daimit ja lisää ne täytteen sekaan. Kaada täyte keksipohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään.

Mittaa kiilteen ainekset kattilaan ja kiehauta. Lisää kylmässä vedessä lionneet liivakot kaakaoseokseen. Anna seoksen jäähtyä ennenekuin lisäät sen kakun päälle. Laita takaisin jääkaappiin hyytymään. Irrota vuoasta ja koristele


Pin It now!

36 kommenttia:

  1. Tosi hehkeä ja seesteinen syyskakku!

    VastaaPoista
  2. Tosi, tosi kaunis! Väritys ihastuttava ja omenatkin kuin oikeita!!
    Makukin vaikuttaa herkulta!

    VastaaPoista
  3. Voi mitä kaikkia ihanuuksia olet taas leiponut! Kyllä taas harmittaa, että asut niin kaukana :-)

    VastaaPoista
  4. Nätin ihanat koristeet! ^^

    VastaaPoista
  5. Voi että ihana. Minun pitää tehdä viikonlopuksi just täytekakku, johon haluttiin syksyinen koristelu, auringonkukkaa ja pihlajan marjaa.. saapas nähä miten onnistun..nuo viljan tähkät kyl niin ihanat kans.. ja kaikki tässä kakussa..

    VastaaPoista
  6. Ihanan syksyinen kakku ja todella nätit koristeet! Hyydykekakut ovat kullä niiin hyviä.

    VastaaPoista
  7. Voi miten kaunis syyskakku! ja nuo omenat on niin aidon näköisiä, vaikka marsipaania ovatkin :)

    VastaaPoista
  8. kaunis :) Tuota kaakaokiillettä pitäiski joskus kokeilla.

    VastaaPoista
  9. Ihanat omput! Nyt yritän alkaa opetella sinun tossujasi kakun päälle, niitä kun pyydettiin ristiäiskakkuun... :-)

    VastaaPoista
  10. Oi miten kaunis! Nuo omput on kyllä niin aidon näkösiä, että mun ois kokeiltava kuoria niitä, ennen ku uskon, että ne on marsipaania..;D
    Huippu idea tuo nokkamukilla kostuttaminen..Yritän muistaa kokeilla seuraavan kerran kun kostuttelen jotain..:)

    VastaaPoista
  11. Oi, ihan mielettömän upea <3 <3 <3

    VastaaPoista
  12. Ihana kakku! Niin raikkaan syksyinen tunnelma =)

    VastaaPoista
  13. Voi että kkuinka ihanan syksyinen. Melkein haistaa noiden lehtien tuoksun ja oenoiden kirpeyden =o)

    VastaaPoista
  14. Voi miten ihanat ruskan värit, upea ja herkullinen kakku!! Tuota kaakoakiillettä pitää kyllä kokeilla, kaunis pinta!

    VastaaPoista
  15. Ihana Syyskakku! Kaikkea Hyvää Päiviisi!

    VastaaPoista
  16. syksyiset, ihanan lämminsävyiset koristeet! Noihin omppuihin tekis mieli iskeä hampaat :)

    VastaaPoista
  17. Upea kokonaisuus...ihanaa jälkeä!

    VastaaPoista
  18. Ihanat värit syksyisessä kakussa!

    VastaaPoista
  19. Vau, ihanan näköinen kakku! Upeat värit siinä, ja koristeet ovat ihan aidon näköisiä. :-)

    VastaaPoista
  20. Kiitos kommenteista!
    kotiäiti; Tuo kiille on kyllä kaunis ja ihan hyvän makuinenkin, mutta sen päällä marsipaanikoristeet sulaa tosi nopeaa. :(

    VastaaPoista
  21. Tosi kaunis ja suloinen kakku. Hienot on syksyiset koristeet ja kieltämättä reseptikin kuulostaa melko herkulta. :)

    VastaaPoista
  22. Aivan mahtava taidonnäyte jälleen, mahtavat koristeeet !

    VastaaPoista
  23. Voisin ottaa palasen;) Aivan täydellinen koristelu ja varmasti ihanan makuinen!

    VastaaPoista
  24. Jo aiemmin mainitsin, että lisäsin blogisi seurantaan. Se ei kuitenkaan jostain syystä onnistu? Vuodatus väittää, ettei tässä osoitteessa ole seurattavaa blogia. Outoa. No, seuraan sitten vain Googlen kautta. :L

    VastaaPoista
  25. Ihanat on koristeet, tosi kaunis syksyinen kakku!

    VastaaPoista
  26. Ihan mieletön syys-fiilistely-kakku!! Oon ite niiiiin syksy-ihminen, että tää vei jalat alta... :)

    VastaaPoista
  27. Aivan mielettömän upeat koristeet!!

    VastaaPoista
  28. Oi, herkullisen kuuloinen. Ja niin syksyn näköinen kakku! Lähetä palanen meidän kahvipöytään, tuliskohan sähköpostilla perille? ;)

    VastaaPoista
  29. Kiitos kommenteista!
    Tanja; Kyllähän toki yksi palanen sähköpostinakin perille tulis... Harmi vaan et ehdittiin popsia jo koko kakku. ;D

    VastaaPoista
  30. Ai että tää on kaunis!!!! Niin syksyinen... Ja upeat koristeet. Ensin katsoin, että mistä onpa hauska kun on aidot omenat siinä päällä, mutta olivatkin marsipaania! =D Näistä väreistä se syksyn tunnelma vaan lähtee! Itsekin juuri tein hyvin samanvärisen ja tyylisen kakun.... ;)

    VastaaPoista
  31. Upea kakku! Sellainen asia tosin askarruttaa, että miten olet estänyt marsipaania sulamasta kiilteen päälle? Omat marsipaanikoristeet ovat kiilteen päältä sulaneet toivottomaksi sotkuksi jo parissa tunnissa.

    VastaaPoista
  32. Kiitos kommeteista!

    paivi; Tosiaan koristeet sulaa tosi nopeaa kiilteen päällä. Tämä kakku syötiin aika lailla heti koristeiden laiton jälkeen, joten nyt siitä ei ollut haittaa. Yksi keino sulamisen hidastamiseen on sivellä suklaasulalla koristeiden alapinta.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Valitettavasti joudun väliaikaisesti laittamaan sanavahvistuksen päälle. Roskapostia tulee niin kovasti. =(