10.5.2011

"Kaksi kärpästä yhdellä iskulla" - hääkakun koekakku




Ensi kesänä häitään juhliva pariskunta halusi maistella etukäteen hääkakkua. Äitienpäivä tarjosi sopivasti "syyn" kakun syöntiin.

Kakussa suklaakakkupohja ja täytteenä toisessa välissä valkosuklaamoussea ja toisessa valkosuklaa-pätkismoussea. Päällinen FunCakesin karkkimassaa vaniljan makuisena.



Ensimmäisen kerran käytin tätä massaa kakunkuorruttamiseen. Tosi miellyttävää käsitellä ja kaulia. Jälkikin muuten ihan ok, mutta kakun reunassa massa ratkeili ikävästi. Tuohon alla olevaan kuvaan yritin saada kuvattua repeilyä. Osaako joku sanoa, mikä meni vikaan?



Pin It now!

31 kommenttia:

  1. Niin kaunis!!!!
    Onko tämä s e fuksia?

    VastaaPoista
  2. Ihanaa massaa tosiaan mutta jo useammassa kakussa huomannut saman -> kuorruttaessa kakun reuna alkaa halkeilemaan, eikä hajuakaan mikä massassa vikana =(

    VastaaPoista
  3. Hieno koekakku :) Itsekin olen huomannut tuon repeilyn kyseisten massojen kohdalla ja ihmetellyt samaa.

    VastaaPoista
  4. Kaunis kakku!!!
    Höh, tuon repeilyn kanssa. :/ Voisiko syynä olla kuivahtaminen tai liian ohueksi kauliminen? Hmmm, toisaalta voisiko olla saanu kosteutta, joka laittanut repeilemään. Äääh, eipä sitä kokeilematta osaa sanoa juuta eikä jaata, mutta nuo nyt tulivat ensimmäisenä mieleen.

    VastaaPoista
  5. Kiitos kommenteista!

    Johanna; Ei. :)

    Pia ja Eveliina; "Mukava" kuulla etten ole ainoa ja että Mestareillakin on samaa ongelmaa. Ei siis tekijästä kiinni.

    Miimi; Vaikea kyllä sanoa, mutta en kyllä usko että kosteutta olisi saanut. Kuivahtaminen on tietysti yksi mahdollisuus, mutta jännä kun ei alareunasta kuivahtanut ja repeillyt...

    VastaaPoista
  6. Kaunis ja kuulas kakku!

    Itse en ole kyseistä massaa arvannut kokeilla, kun olen lukenut jo aiemmin niin monta vastaavaa kommenttia massan repeilystä...

    VastaaPoista
  7. Todella kaunis kakku. Minä olen päällystänyt vasta kaksi kakkua tuolla massalla ja sama vika ollut niissäkin, tuota repeilyä tulee varsinkin tuohon reunaan - kuten sinullakin. Harmi, sillä maussa tämä massa voittaa sekä marsipaanin että sokerimassan.

    VastaaPoista
  8. Voi miten kaunis ja raikas kakku, tää tykkää kovasti!!!!

    VastaaPoista
  9. Kaunis kakku ja toi massan maku on tosi hyvä mutta mitä siitä voi tehdä särkymättä sitä en ole vielä keksinyt =(

    VastaaPoista
  10. Tosi hieno kakku.

    VastaaPoista
  11. Kaunis ja kesäinen! Ja kuulostaa vielä hyvällekkin :p

    VastaaPoista
  12. Hurjan kaunis kakku!
    Minäkin toisaalta tykkäisin tuosta massasta, olen käyttänyt sitä vaahtokarkin makuista. Jokseenkin herkästi repeämiä tulee, mun mielestä tää massa pitää jättää kaulitessa paksummaksi kuin muut massat. Ja jos sekaan laittaa edes hitusen marsipaania, auttaa jo asiaa.

    VastaaPoista
  13. Täydellisen kaunis kakku;-)

    VastaaPoista
  14. Kaunis kakku :) Minulla ei oo kokemusta tuosta massasta kuin koristeiden teossa, siinä toimii hyvin..

    VastaaPoista
  15. Ihana kakku, kaunis kukkarykelmä...massan repeilyyn en osaa sanoa juuta enkä jaata...

    VastaaPoista
  16. Aivan huikean kaunis kakku! Miekin olen ihastunut tuohon massaan ja tuo repeily on inhottavaa! Sen olen kans huomannut että pitää paksummaksi jättää. Ja täytyy het panna kakun päälle, ettei pääse kuivahtamaan.

    VastaaPoista
  17. Voi hyvänen aika miten upea kakku... eihän tuota VOI syödä ;)

    VastaaPoista
  18. Todella kaunis kakku!
    Itse olen kyseisellä massalla muutaman kakun kuorruttanut, eikä massa ole repeillyt. Mielestäni ko. massaa pitää käsitellä suht' nopeasti, ettei kuivahda eikä saa kaulia liian ohueksi. Itse käytän massan kaulitsemisessa vain TODELLA vähän tomusokeria, tai en ollenkaan, jos on vain pieni levy kaulattavana. Niin ja massan alle laitan vain ohuen kerroksen flora vispi-vaahtoa tms.
    Linkitin sinut blogiini, toivottavasti OK?

    VastaaPoista
  19. Aivan ihana kakku! JA niin niin kaunis =)
    Tuon kuorrutteen käytöstä sitten, samalla massalla kuorrutin taannoisen Patrikin poliisiauton, muuten massa käyttytyi hyvin, mut kakun alakulmissa huomasin samaa repeilyä... Mut ehkä seuraavalla käsittelykerralla olis sit vaikka nopeampi, jos repeily johtui liian hitaasta käsittelystä, kuten Riikka mainitsi. Tiedä häntä...

    VastaaPoista
  20. Kiitos, kiitos!

    Anu; Sanos muuta...

    Piipa; Minä olen sekoittanut joukkoon sokerimassaa ja hienosti on pelittänyt koristeiden teossa.

    Anne; Aika paksuksi massan jätkinkin, mutta pitääpä seuraavaa kokeilla vielä paksummalla...

    Riikka; Linkitys ok, minäkin lisäsin blogisi listalleni. Kiitos vinkeistä. Minä olen huomannut saman, ettei tomusokeria tarvi tämän kanssa. Se on kyllä positiivinen puoli.
    Kermaa minäkin käytin alla. Mukava kun ei tartte kreemejä tehdä.

    Teresa; Tää homma on kyllä väliin oikeata salatiedettä... tiedä nyt aina mikä meni vikaan. Tämän kakun ratkeilu ei ainakaan nopeudesta ollut kiinni, aikaa meni vaan muutama hassu sekunti, kun pikkasen kiireellä tein. ;) Olisko sitten ollu liian ohut...

    VastaaPoista
  21. Jälleen kerran... yks kaunein äippäkakku, mihin oon törmänny (nähny;)
    Glyseroli... koklaa, toimii ainaski repeilevän vaahtiksen kans ja pehmentää kovettuneet sokerimassat :)
    Ja apteekeissa myytävä glyserolihan on ihan elintarvikekelposta, myyteistä huolimatta ;)

    VastaaPoista
  22. Kiitos Fru V! Kiitos tuosta Glyseroli-vinkistä, pitääpä kokeilla. Pikkasen ihmettelinkin tuota apteekki-glyseroli-juttua...

    VastaaPoista
  23. Eiks cmc:tä voi käyttää tähänkin tarkoitukseen? Kun senhän pitäis parantaa käsittelyominaisuuksia. En usko että siitä haittaa olis vaikka sen kanssa massa kuivuu koristeiden teossa nopeammin kuin normaalisti, kun se imee kakusta kosteutta kuitenkin. Ettei tuu tiiliskivikakkua :D

    VastaaPoista
  24. Voi ihanuus!! Niin kaunis ja tuo ruusu on aivan mahtava!

    VastaaPoista
  25. Kiitos NaMiNaMi ja Sofiella.

    Tuohon cmc:hen en osaa ottaa kantaa, kun ei ole koko jauheesta kokemusta. Kuinka nopeasti se kuivattaa massan?

    VastaaPoista
  26. yleensä repeämä tulee kun massa venyy liikaa:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! Sen verran paljon olen tätä massaa testannut (reilu 100kg), että en ihan tältä istumalta usko repeilyn johtuvan liiasta venytyksestä. Massa on ominaisuuksiltaan todella "kovaa", joten lisäämällä sokerimassaa joukkoon, repeilyä ei tapahdu. Ja toinen seikka, jonka kumoaa epäilyksesi on se, että samaa ongelmaa ei ole ollut millään muulla massalla kuorrutettaessa ja testattuna on kuitenkin ainakin 5 muuta vaihtoehtoa. Tämä massa on vaan mielestäni parhaimman makuista teollista massaa.

      Aurinkoisia kevätpäiviä!

      Poista
    2. Liian "tiukka" massa repeilee, ehkä auttaa kun sekoitat sokerimassaa sekaan. Itse käytän mielummin koko vuorauksessa marsipaania, vaikka maku ei itseäni miellytä, mutta tulee kaunista jälkeä.

      Poista

Kiitos kommentistasi! Valitettavasti joudun väliaikaisesti laittamaan sanavahvistuksen päälle. Roskapostia tulee niin kovasti. =(