Ruoka-Pirkasta huomasin herkullisen näköisen mansikkakakun. Kakussa oli riisisuklaa pohja, jota päätin testata. Täytteen tein mansikka-vaniljamoussen ohjeella testatakseni sitä muutaman viikon päästä tehtävää ristiäiskakkua varten.
Herrrkullinen kakku, mutta pohja on kyllä todellinen juhlavieraan painajainen. Riisisuklaapohja on hankala leikattava . En kyllä suosittele tällaisenaan mihinkään juhliin. Täyte sensijaan saa minulta täyden 10. Hyvää ja vielä helppo tehdä laktoosittomana.
Mansikka-vaniljakakku riisisuklaapohjalla n. 24cm vuokaan
Pohja:
200g suklaata
6dl riisimuroja
Täyte:
5dl kermaa
200g vaniljatuorejuustoa
500g tuoreita tai pakastemansikoita
3 tl vaniljasokeria
5 liivatetta
2 rkl laimeaa sitruunamehua tms.
Sulata suklaa. Sekoita suklaan joukkoon riisimurot. Levitä seos leivinpaperilla vuorattuun ip- tai reunavuokaan.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Pehmitä tuorejuusto kulhossa.
Pilko mansikat pieneiksi paloiksi.
Liuota liivakot kuumaan mehuun ja lisää seos tuorejuuston sekaan.
Yhdistä kermavaahto ja tuorejuusto-liivateseos ja pilkotut mansikat.
Kaada täyte keksipohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään. Koristele.
Todella ihanaa varmasti :P
VastaaPoistaKaunis kakku! Kermaruusuja!!!!! Olet vähätellyt taitojasi ;)
Tein pari viikkoa sitten daim-kakun samalla riisisuklaapohjalla kuin tässäkin ohjeessa.
VastaaPoistaHuomasin, että täytyy tehdä kakku jatkossa isompaan vuokaan tai sitten on vain tehtävä ohuempi riisisuklaapohja. Kannattaa varata kakun viereen myös sahalaitainen veitsi...
Maku minusta aivan kohdallaan ja sopii hyvin tällaiseen kakkuun.
Olen tehnyt samantyyppistä kakkua (http://kakkuaika.blogspot.com/2010/10/mansikka-valkosuklaakakku.html), ja tosiaan, on tosi vaikea leikata mutta makuyhdistelmä on ihan taivaallinen!1
VastaaPoistaKaunis ja herkulliselta kuulostava kakku.. ruusu asetelma on ihanainen:)
VastaaPoistaTodella ihanan näköinen kakku.
VastaaPoistaUpea kakku! Sinä teet kaikesta taidetta :) Maistuuko sinusta tuorejuusto suolaiselle...joskus olen sitä laittanut täytteeseen ja kukaan ei oikein tykännyt...haaveilisin tekeväni joskus jotain muutakin kuin kermarahkaa ja sinun ohjeella voisin kyllä uskaltautuu kokeilee :)
VastaaPoistaKatsoin samaa ohjetta, mutta en ole vielä kokeillut...Ilmeisesti pitää kokeilla! :)
VastaaPoistaKiitos kommenteista!
VastaaPoistaJohanna; Ai tunnistit nuo möykyt ruusuiksi ;)
Pipari; Kiitos vinkistä. Pitääpä ensi kerralla kokeilla ohuempaa pohjaa.
Sirpa; Suolaiselle...?? No, ei kyllä minusta. Käytän lähes aina tuorejuustoa moussessa, erittäin harvoin mitään muuta. Ja tykkään tosi paljon. Kokeileppa uudelleen jollain muulla ohjeella.
Sumi; Kyllä kannattaa kokeilla. Tein kyllä täytteen eri ohjeella kuin ohjeessa oli.
Hei ja kiitos ihanasta blogista. Kokeilin tuota mansikka-vaniljakakkua, tosin tein sen kaurakeksipohjaan. Kaikki pitivä todella paljon, eli lämmin kiitos myös ihanasta ohjeesta! Parin viikon päästä on tulossa taas juhlaa, ja käyn varmasti täällä kurkkimassa vinkkejä :)
VastaaPoistaKiitos Kati palautteesta! Mukava kuulla että teilläkin maistui =) Aurinkoista ja maistuvaa kesää!
VastaaPoistaIhanan näköinen kakku ja kuulostaa herkulliselta. Millainen tuo pohja oli leikata? Olen itse miettinyt pohjaa riisikakuista, mutta ole vielä kokeillut, kun ajattelin sen olevan kova leikata. Pitääkin kokeilla, auttaisikohan pohjan kostutus...
VastaaPoistaAurinkoista kesää!
Tein kummityttöni lakkiaisiin hyydytettyjä kakkuja riisisuklaapohjalla ja ensimmäisestä kokeilusta viisastuneena pienensin tämän saman pohjaohjeen määriä kolmanneksen. Eli 130 g suklaata ja 4 dl riisimuroja. Leikkaus onnistui paremmin :)
VastaaPoistaKiitos Laura ja Pipari
VastaaPoistaLaura; Huomasitko että tuossa postauksessani juuri moitin pohjan leikattavuutta? =) En kyllä tohtisi mennä kostuttamaan, mutta ohuempana voisi toimia. Kiitos samoin, aurinkoista kesää sinulle!
Pipari; Kiitos vinkistä. Pitääpä ensikerralla kokeilla.
Soseutetaanko mansikat vai laitetaan vaan täytteen sekaan?
VastaaPoistaHei Kristiina!
VastaaPoistaOhje jäi näköjään hieman "raakileeksi". Mansikat pilkotaan pieniksi paloiksi. Lisään ohjeeseen puutuvat osat.
Tosi ihania kakkuja! Olisin kysynyt tarkennusta, että jos käyttää pakastemarjoja olisiko ne hyvä sulattaa ja valuttaa niistä neste pois, vai miten tekisit? Kuinka paksu tuosta kakusta tulee? Ajattelin kokeilla ristiäisiä varten tätä ohjetta eri pohjalla ja mansikat vaihtaen mustikoiksi. Haluan kyllä vielä jonkun lisäkerroksen kakkuun... ehkä teen liivatteesta ja mustikkamehusta tai sitten pakastemustikoista ja hyytelösokerista...
VastaaPoistaKiitos Merja!
VastaaPoistaOlipa vastaaminen unohtua tässä kiireessä. ;)
Kyllä marjat kannattaa valuttaa, että kakku hyytyy riittävästi. En millään muista miten korkea kakusta tuli. Mustikoista ja valkosuklaastakin tulee ihan extraherkullinen kakku.