27.10.2011

Suklaa-appelsiinikakkua




Syntisen hyvää syklaakakkua... Tai no, syntisyydestä en tiedä, mutta suklaakakkua ja hyvää sellaista. Cake heaven-blogista löytyi nimi ja alkuperäinen ohje tähän herkkuun. Tämä on jo toinen kerta kun ohjetta testaan. Reilun vuorokauden maustuttuaan kakku on kyllä hyvää, tuoksu tuo mieleen Jaffa-keksit, mutta maku on paljon parempi. Kannattaa siis kokeilla...



Yksinkertaisella koristelulla (suklaa-maissipallerot) kakkuun saa kivasti ilmettä. Tämän kakun vien siskoni luo, joten lisäsin päälle vielä tyttömäisen nallukan, siskon pikkuplikkojen vuoksi. 


Kopioin ohjeen hieman muokattuna tähän, tulevaa tarvetta varten.

Suklaa-appelsiinikakku


200 g tummaa suklaata
3 dl vehnä- tai spelttijauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
2 dl fariinisokeria 

(tai 1 dl muscovadosokeria ja
1 dl tavallista sokeria)

150 g voita tai margariinia sulatettuna
3 kananmunaa
1 appelsiinin kuoriraaste ja mehu

Kuorrute:
3 dl kaakaotomusokeria

appelsiinin mehua


1. Voitele ja leivitä vuoka (ø 20cm)
2. Suklata voi. Paloittele suklaa kuuman voin sekaan.
3. Mittaa kuivat aineet kulhoon. Lisää kananmunat, appelsiininkuoriraaste ja -mehu sekä voi-suklaaseos
4. Sekoita aineet lastalla tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. 
5. Paista 175 asteessa n. 45 min, kunnes kakku on kypsä. Kokeile kypsyys tikulla.
6. Siirrä jäähtynyt kakku tarjoiluvadille.
7. Sekoita kaakaotomusokerista ja appelsiinimehusta tahnamainen kuorrutus ja levitä se kakun päälle. Koristele.
Kakku on parhaimmillaan 1–2 päivän kuluttua ja maukkaimmillaan huoneenlämpöisenä.




Pin It now!

11 kommenttia:

  1. Kaunis ja toodella herkullisen oloinen kakku! =)

    VastaaPoista
  2. Tuo nalle on maailman suloisin! :D Pitääpä testata tätä reseptiä joku päivä, kuulostaa hyvälle! ;)

    VastaaPoista
  3. Kakku oli todella kaunis js lisäksi herkullinen.t. mama

    VastaaPoista
  4. Kylläpä on herttainen nallukka ja tuo hennonroosa peitto on kyllä niin makia yhdistelmä suklaanruskean kanssa;)

    VastaaPoista
  5. Silmälle ilo ja makuhermoille nautinto.. namskis:)

    VastaaPoista
  6. Nam, nam. Mulla odottaa kans testausta kakku mihin tulee 850g suklaata! :P Kun vaan ehtis...

    VastaaPoista
  7. :P nam!!! Aivan mahtavan upeasti onnistunut ja nalle super söpö <3

    VastaaPoista
  8. Herkullisen näköinen kakku ja suloisen koristeen värit sopivat upeasti "alustaansa"!

    VastaaPoista
  9. Kyselyikä.. ;) Millä tämä kannattaa leivittää?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ira viestistäsi. =) Minä käytän yleensä vain voita vuoan voiteluun, en jauhoja tms. Jos laitan jauhoja, niin käytän sihdattuja korppujauhoja.

      Poista

Kiitos kommentistasi! Valitettavasti joudun väliaikaisesti laittamaan sanavahvistuksen päälle. Roskapostia tulee niin kovasti. =(