Minulta usein kysytään, että tohtiiko massalla kuorrutettua kakkua pakastaa. Vastaukseni on useimmiten, etten osaa valitettavasti sanoa, miten esimerkiksi itsetehty vaahtokarkkimassa käyttäytyy pakastuksen ja sulamisen aikana. Nyt on sekin testattu. Tein tällaisen pikkaraisen koekakun, jonka päällystin juuri tuolla itsetehdyllä mmf:lla. Kakku oli muutaman päivän pakkasessa ja nostin sen yötä vasten jääkaappiin sulamaan.
Täytettyjä kakkuja olen ennenkin pakastanut, joten sen suhteen ei tullut mitään yllätystä vastaan. Massapinta kostui jonkin verran sulamisen aikana, vähän samaan tyyliin kuin joskus oikein kuumana ja kosteana kesäpäivänä. Ihmeen lailla osa kosteudesta haihtui päivän mittaan. Alareunasta kuorrute alkoi hieman kupruilla. Kuvassa kakku n. 10 tunnin sulatuksen jälkeen. Ihan tarjoilukelpoinen kakku siis ulkonäönkin suhteen, vaikkei se tietystikään pakastamatonta voita.
Pin It now!
Kiitos testituloksista - minullakin on juuri samanlainen testaus menossa. Huomasin, että useamman kakun tekeminen juhlapäivää edeltävänä päivänä tekee tunnelman liian kiireiseksi!
VastaaPoistaOllos hyvä vain ;) Helpottaisihan se kovasti urakkaa, jos pakastimessa käyttäisi, mutta minulla ei ole tarkoitus ruveta tilauskakkuja pakastamaan, ihan vain testaus mielessä kokeilin. Jotenkin pakastamisella on niin huono "maine", vaikka ainakaan tämän kakun maku ei siitä kärsinyt, pikemminkin päin vastoin.
PoistaMikä täyte testikakussasi oli ja muuttuiko mielestäsi sen rakenne/maku jotenkin pakastamisen & sulamisen seurauksena?
VastaaPoistaKakussa oli mansikka-valkosuklaatäyte, eikä se mielestäni muuttnut mitenkään. Kaikkinensa maun puolesta oikein onnistunut kokeilu.
PoistaKiitos tiedosta! Mulla olis edessä (ihan pakosta) oman kakun pakastaminen ja mietin mitä täytettä uskaltais käyttää, että maku & rakenne säilyis kuitenkin hyvänä. Kiva kuulla noin hienoja kokemuksia!
PoistaAivan ihanan värinen on tuo kakkusi ! :-)
VastaaPoista