4.7.2012

Liivatteesta saippuakuplia
Jospas sitä nyt olisi aikaa postata "vanhoja" tekeleitä blogiin, kun uusia ei leipomuksia ei ihan lähipäivinä ole tulossa.

Alkukesästä, vai oliko se kevättä vielä, löysin CakeCentralista ohjeen liivatteesta tehtäviin "saippuakupliin". Pakkohan se oli kokeilla, kun sattui kaapin kätköistä löytymään muutama vesi-ilmapallokin. Näiden tekeminen on helppoa ja hauskaa, suosittelen kokeilemaan!

Ohje lisätty 15.7.12

Pallojen tekoon tarvitset:
vesi-ilmapalloja
leivontamargariinia
liivatejauhetta
pihdit tai pinsetit
ilmastointiteippiä
alusta pallojen kuivatusta varten
(pensseli)
kimalletomuväriä
pieni mikronkestävä kulho

Liivateseos: 2 osaa kylmää vettä ja 1 osa liivatejauhetta.
Laita kylmää vettä kulhoon. Lisää hieman tomuväriä, määrä riippuu siitä, kuinka läpikuultavia kuplia haluat. Vettä voi myös värjätä, mutta muista, että liivate on kellertävä, niin se muuttaa hieman väriä. Lisää liivate ja sekoita tasaiseksi. Anna seistä 5 minuuttia.

Täytä pallot haluamasi kokoiseksi ja solmi ne. Muotoile pallot mahdollisimman pyöreiksi palloiksi. Voit käyttää kiinnittämiseen apuna ilmastointiteippiä. Pese pallot.

Sivele kuivuneille palloille ohuelti margariinia. Pyyhi pois ylimääräinen, jos sitä on liikaa, liivate ei pysy. (Itse en tehnyt tätä ja siltikin onnistui.)

Lämmitä liivateseosta mikrossa noin 10 sekuntia. Älä anna kiehua. Sekoita varovasti, jotta kaikki liivate on varmasti liuennut, poista vaahto. Anna jäähtyä hetki.

Sekoita vielä liivateseosta ja uita siellä jokainen pallo vuorotellen. Voit myös "maalata" pallot pensselillä. Anna kuivahtaa muutama minuutti ja toista sitten uudelleen 3 tai 4 kertaa. Jos liivateseos jäähtyy, sitä voi lämmittää uudelleen mikrossa.

Aseta pallo kuivamaan "solmun päälle" esimerkiksi muovilautaselle tms. (Itse kuivattelin nurinpäin käännetyn muovisen lävikön pohjan päällä.) Kuivata vähintään yön yli, kunnes ne on aivan kuivia.

Puhkaise pallo leikkaamalla saksilla solmu irti ja irroittele ilmapallo liivatekuplasta. Tässä vaiheessa voit saksilla leikaten siistiä pallon solmupuolta. Nyt pallerot on valmiit käytettäväksi.


Pin It now!

6 kommenttia:

 1. Luin kans näiden tekemisestä... vaan tuskinpa tulee kokeiltua. hauskoja ovat kylläkin. Mulla on vieroitusoireita blogittomuudesta, kun ei pääse päivittelemään Vuodatuksessa kun viikolla 30... toivottavasti sitten viimeistään pelittäs kaikki . En kyllä aio muuttaa blogiani mihinkään, vaikka moni on niin tehnytkin. Mää vaan oottelen....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aikamoinen hommahan tuo olisi jos muuttaisit jonnekkin vuodatuksesta... ainakin jos ottaisit vanhat postaukset mukaan. ;) Tsemppiä blogitaukoon... ;)

   Poista
 2. voisitko laittaa tänne ohjeen nuista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei!
   Ohje löytyy tuosta postauksessa olevasta linkistä, englanniksi kylläkin. Kunhan ehdin voisin laittaa jonkinlaista ohjetta suomeksi.

   Poista
 3. Täällä toinen joka kaipailisi ohjetta :/Jos pystyisit laittamaan jonkinlaista ohjetta, niin olisin Suoerkiitollinen. Ainakin välineistä ja aineksista tarvittaisiin vähän selvennystä. Ja pystyikö niistä tekemään värillisiä kun sekoitta siihen liivateaeokseen väriainetta?

  VastaaPoista
 4. Nyt olisi ohjettakin sitä kaipaaville. =) Nyt ei muuta kuin kokeilemaan!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Valitettavasti joudun väliaikaisesti laittamaan sanavahvistuksen päälle. Roskapostia tulee niin kovasti. =(