11.10.2012

Kinder-piirakkaa




Vielä joskus käy meidän lapsilla niin onnellisesti, että meillä leivotaan jotain ihan omalle perheelle. Tässä tosin hyödynsin lapsityövoimaa ja teetin pohjan lapsukaisilla. 

Tällaista piirakkaa on jo pitkään pitänyt kokeilla, mutta aina se on jäänyt muiden nopeammin valmistuvien jalkoihin. Nyt jäi kakusta yli sokerikreemiä, joten käytin sen pakastamisen sijaan tähän. Ohje on oma sovellus monesta netissä pyörivästä ohjeesta. Hyväähän tämä on, mutta ei tätä kyllä miksikään kevytherkuksi voi haukkua.

Kinder-piirakka
pohja:
6 munaa
4 dl sokeria
6,5 dl vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta
4 tl vaniljasokeria
3 rkl kaakaojauhetta
1 dl kuumaa vettä
225g sulatettua voita tai margariinia

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja kaakaojauhe ja lisää ne vaahtoon. Lisää lopuksi sulatettu ja jäähtynyt voi sekä kuuma vesi. Sekoita. Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia.

Valmista pohjan paistuessa kreemi.

Kreemi:
125g voita
250g tomusokeria
4 tl vaniljasokeria
2 rkl vettä

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää vesi ja sekoita massaan. Levitä kreemi jäähtyneen piirakan päälle. Laita piirakka hetkeksi jääkaappiin, jotta kreemi ehtii kovettua.

Päälle:
200g Fazerin sinistä
tilkka kermaa

Lämmitä kermatilkka. Sulata suklaa. Sekoita kerma ja suklaa tasaiseksi massaksi. Levitä nopeasti kylmän kreemin päälle.


Pin It now!

14 kommenttia:

  1. Näyttää superherkulliselta (ja silloin kun on superherkkua, niin ei sillä niin väliä onko kevyttä vai ei :)))!

    VastaaPoista
  2. :P slurps... Maistuis kyllä mullekki :)

    VastaaPoista
  3. Mä oon joskus tehnyt vastaavaa. Noita ei tosiaan isoa palaa syö, vaikka hyvää onkin ;)

    VastaaPoista
  4. Sain viikonloppuna kyläillessä maistaa vastaavaa herkkua ja oli kyllä hyvää! Täytyy tätä kokeilla ku näyttää nii mehevältä ;)

    VastaaPoista
  5. Täähän ois ihan kokeilemisen arvonen juttu, sitä kreemiä, kun tuppaa usein jäämään yli. Mulla ne päätyy aina lopulta jääkaapin kautta biojätteeseen, tosin en oo tajunnu, että vois pakastaakaan...

    VastaaPoista
  6. voi namskis, just eilen kattelin tuota ohjetta ja mietin että joskus pitäis testata :)

    VastaaPoista
  7. Tätä herkkua pitää kyllä testata!!

    VastaaPoista
  8. kiitos taas ideasta, leivoin piirakkaa rotinoihin ja uskon että masituu!omille ainakin :D -Ansku

    VastaaPoista
  9. Oi, tämä menee reseptikirjaseen!

    VastaaPoista
  10. ihana blogi sinulla, olet kyllä ihan uskomattoman taitava! kiva kun on myös tälläsiä ohjeita, joita voi itsekkin tehdä!

    VastaaPoista
  11. tuleeko tästä pellillinen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tulee tuollainen normi pellillinen. Ei kuitenkaan riitä 60 cm uunin pellille.

      Poista

Kiitos kommentistasi! Valitettavasti joudun väliaikaisesti laittamaan sanavahvistuksen päälle. Roskapostia tulee niin kovasti. =(