19.12.2012

Tryffelit




Tryffelit on herkullisia pikkuherkkuja, joita on kiva antaa läheisille joulutervehdykseksi, vaikkapa kukkapaketin sijaan.
Nämä tryffelit tein mututuntumalla, kutakuinkin allaolevan ohjeen mukaan. Pullahiireltä löysin idean pyöritellä pallerot piparimuruissa kaakaojauheen sijaan.

Tryffelit
200g suklaata
0,5 dl kermaa ja
0,5 dl likööriä
tai
1dl kermaa

Mittaa kerma (ja likööri) kattilaan ja lämmitä hetki hellalla. Sekoita lämpimään seokseen pieneksi pilkottu suklaa. Sekoita seos tasaiseksi. Anna jäähtyä ensin huoneenlämmössä ja sen jälkeen jääkaapissa, kunnes massa on käsin muotoiltavaa.
Pyörittele massasta palleroita ja pyörittele ne piparimuruissa tai kaakaojauheessa.


Pin It now!

10 kommenttia:

  1. Hieno kuva! Ja kylläpä näyttävät herkullisilta! Kiva vinkki tuo piparimuru :)

    Millä olet muuten saanut tuon otsikkosi tuonne, ja muokattua tuon kaunon? Mulla se on vähän hassussa paikassa ja en osaa siirtää sitä mihinkään? :O

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Essuliini! Otsikko on kirjoitettu kuvaan. Mieheni värkää minulle nämä, niin en valitettavasti osaa paremmin neuvoa. ;)

      Poista
  2. Essuliini vielä..19.12.2012 klo 22.09

    tarkoitin tuota sivun otsikkoa tuolla ylhäällä, kirjoitin vähän hassusti :)

    VastaaPoista
  3. Maistuvia herkkuja olet tehnyt!
    Piparimurut ja oikeastaan mitkä tahansa murut (manteli, krokantti, pähkinä...) ovat parempi ja vähemmän sotkeva vaihtoehto, kuin kaakao- tai sokerijauhe.

    VastaaPoista
  4. Minkä verran suklaata tuohon annokseen laitetaan?

    VastaaPoista
  5. Ok. Näin ajattelinkin.. Kyllä toivoisin minäkin jonkun "sihteerin" näille asioille, itse voisin ihan vain keskittyä bloggaamiseen ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se tosiaan helpottaa kummasti, kun on joku joka osaa neuvoa neuvoa, kun menee itsellä sormi suuhun. =)

      Poista

Kiitos kommentistasi! Valitettavasti joudun väliaikaisesti laittamaan sanavahvistuksen päälle. Roskapostia tulee niin kovasti. =(