22.10.2013

Sitruunaista piristettä syksyn harmauteen



Sitruunainen omenatorttu on yksi parhaimmista omenaleivonnaisista jota olen maistanut. Sitruuna tuo kivan lisän omenatäytteeseen. Ja mikä parasta kakku ei tykkää huonoa pakastamisesta, vaan on sulatuksen jälkeenkin mielettömän hyvää!

Pääsääntöisesti käytän leivonnassa voita, mutta nyt sain testattavaksi Unileveriltä Flora Kulta- juoksevaa kasvirasvavalmistetta. Minun täytyy kyllä tunnustaa, ettei minun suuni maistanut eroa voilla leivotun ja tämän välillä. Lasten leipoessa nämä "pullorasvat" on tosi käteviä, kun ei tarvi erikseen sulatella voita eikä varsinkaan siivota sen jälkeen mikroa... ;)


'


Omenatorttu

4 munaa
2 dl sokeria
2 dl juoksevaa margariinia tai 180g voita
puolikkaan sitruunan raastettu kuori
2,75 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta

täyte:
3 - 4 hapahkoa omenaa
2 dl vettä
1 dl sokeria
puolikkaan sitruunan raastettu kuori ja mehu
1 tl kanelia

Voitele 20cm kokoinen ip-vuoka. Raasta huolellisesti pesty sitruuna ja purista se mehuksi. Kuori ja kuutioi omenat. Kiehauta täytteen ainekset kattilassa. Hauduta kunnes omenat ovat pehmenneet. Anna jäähtyä ja valuta siivilän läpi.

Valmista täytteen jäähtyessä taikina. Vatkaa munat ja  sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään.   Lisää vaahtoon jauhot ja  margariini sekä sitruunan raastettu kuori.

Kaada puolet taikinasta vuokaan. Levitä päälle täyte ja päälle loppu taikina. Paista 175 asteessa uunin alatasolla n. 45 min.

Tarjoile vaniljakastikken tai -jäätelön kanssa.

Suosittelen lämpimästi kokeilemaan joko oikealla tai "väärällä" voilla!





Pin It now!

11 kommenttia:

  1. Ihana ompputorttu ja sitruunainen maku on vaan plussaa leivonnaisessa...sitruunafanin mielipide. Mulla odottaa samantapainen ohje (oliskohan Kyökkipiika Katin blogista???) kokeilua....vuoka jo pöydällä ja omput ostettu... joten aika pitkällä olen. Taidanpa ottaa tämän sinun ohjeesi ja suurentaa sen isompaan vuokaan passeliksi....viikonlopuksi aion tehä, kun tulee kaffevieraita.

    VastaaPoista
  2. Kuulostaa hyvältä ja menee kokeiluun? En vaan ymmärtänyt, miksi pohkan ohjeessa on tuplamäärä rasvaa?!
    Kiitos, jos ehtisit vastata!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

      Poista
    2. No, sokeus tai lukutaidottomuus kai tässä on tullut. =) Nyt pitäis olla oikein. Kiitos tarkkasilmäisyydestä!

      Poista
    3. Kiitos, näin arvelinkin. ;) Ja ymmärsitpä viestini kirjoitusvirheistä huolimatta.. :D

      Poista
  3. Vaikuttaa herkulliselta reseptiltä. Katsopa kerran vielä tuo resepti: on siinä oikeastikin kahteen kertaan rasvat, ihan ekana ja sitten neljäntenä aineena.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos PikkuAkka! Kylläkai tässä on loman tarpeessa, kun ei sadannen lukukerrankaan jäljeen tajunnu, et niinpä on... Huoh...

      Poista
    2. Sitä on oikeasti monesti niin sokea omille virheille. Olen töissä sen huomannut sen "tuhat" kertaa. :)

      Poista
  4. Sokerimäärä pohjasta puuttuu.....laitoin 2dl, katsotaan, mitä tulee ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, voi hyvänen aika sentään. Tämähän menee ihan kohellukseksi. Tuota ylimääräistä voimäärää poistaessa, poistin näköjään sokeritkin. =) Tuo 2 dl oli oikea määrä. Pahoitteluni!

      Poista

Kiitos kommentistasi! Valitettavasti joudun väliaikaisesti laittamaan sanavahvistuksen päälle. Roskapostia tulee niin kovasti. =(