Tavispullan lisäksi yksi parhaista leivonnaisista on minun mielestä tiikerikakku. Erään saman kylän rouvan blogista löysin idean sitruunanmakuisesta tiikerikakusta. Pakkohan sitä oli kokeilla ja täytyy sanoa että hyvää on!
Sitruunan makua vaaleaan taikinaan saadaan lisäämällä taikinaan lemon curdia. Minä laitoin isoon tiikerikakkuun n. puolikkaan purkillisen curdia.
Tälläkertaa tein kakun Mimmin keittiöstä kopsatulla "Nesteisen murokakun"-ohjeella. Tällä tulee ihanan mehevä kakku.
Sitruunatiikeri (iso kakku)
200 g voita
200 g sokeria
4 isoa munaa
250 g vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1/2 prk lemon curdia
tiikeriraitaan:
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
4 rkl maitoa
(rouhittua suklaata)
Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi
Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Ota kolmannes taikinasta erilleen ja sekoita siihen kaakaojauhe ja maito (ja rouhittu suklaa.)
Sekoita vaaleaan taikinaan lemon curd.
Paista voidellussa ja jauhotetussa vuokassa 175 asteessa n. 1 tunti. Tarkista kypsyys coctailtikulla.
Paista voidellussa ja jauhotetussa vuokassa 175 asteessa n. 1 tunti. Tarkista kypsyys coctailtikulla.
Tämä ohje kuullostaa oikein hyvältä! Lemon curd antaa varmasti aika kivan säväyksen maulle. Kiva kun jaoit reseptin!
VastaaPoistaNam!
VastaaPoistaKomia kakku. Pitääpä minunkin tehdä tällainen curd-versio, kaikki sitruunainen kun on herkkuamme.
VastaaPoistaSitruuna varmasti sopiikin tiikerikakkuun, täytyypä laittaa kokeiluun!
VastaaPoista