Kakuissa, jotka tein 24cm:n ip-vuokiin, on 3 munan suklaakakkupohja kahteen osaan leikattuna. Välissä lakkahilloa ja suklaamoussea. Kostutuksena kahvia.
Koristelin ihan pikaisesti vain valkoisilla helmillä, koska suunnittelemani koristelu ei onnistunut, taaskaan... :(
(Olin siis suunnitellut koristelevani kakut suklaakiekuroilla. Löysin ohjeen niihin Marien blogista. Jostain syystä vaikka noudatin ohjetta tarkasti en onnistunut. Onko joku kokeillut näitä ja onnistunut? Vinkkejä, kiitos!)
Pyynnöstä lisään tähän kakun ohjeen!
Lakka-suklaamoussekakku
3 munaa
1dl sokeria
3/4dl vehnäjauhoja
½dl perunajauhoja
2rkl kaakaojauhetta
1tl leivinjauhetta
Kostutus:
1-2dl vahvaa kahvia
Täyte:
2 liivatelehteä
½dl vahvaa kahvia
175g tummaa suklaata
2 keltuaista
2 valkuaista
2dl Flora Vispi -kermaa
2rkl sokeria
2-3dl lakkahilloa
Koristelu:
2 dl FloraVispi -kermaa
2-3rkl sokeria
1tl vaniljasokeria
2 rkl kaakaojauhetta
1.Voitele ja korppujauhota 24-26-senttinen vuoka. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
2. Vaahdota munat ja sokeri.
3. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi ja sekoita varoen.
4. Kaada taikina vuokaan ja paista alatasolla n. 30 minuuttia (kakku vetäytyy yläosastaan, mutta se ei tässä haittaa. Kakusta tulee "vinolaitainen". Ü)
5. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä ja leikkaa kahteen osaan.
6. Kiehauta kahvitilkka kattilassa ja sulata paloiteltu suklaa sen sekaan.
7. Lisää liotetut liivakot kuumaan suklaaseokseen ja sekoita hyvin. Jäähdytä.
8. Lisää keltuaiset, kovaksi vaahdotetut valkuaiset sekä sokerilla maustettu kermavaahto. Anna hetki hyytyä.
9. Kostuta kakun pohjakerros kahvilla. (Kokoa ip-vuokaan!)
10. Levitä päälle lakkahilloa ja hillon päälle hieman hyytynyt suklaa-kermaseos. Anna hyytyä jääkaapissa 30 min ja nosta kansilevy päälle. Kostuta ja anna hyytyä mielellään yön yli.
11. Koristele kermavaahdolla.
Siis kääk! Ihana kakku. En lähe karkkikaapille... ;D
VastaaPoistaKannattaa kokeilla sitä moussakaa, meillä ainaki tykättiin :)
VastaaPoistaHerkullisen näköinen kakku! =)
VastaaPoistaHerkullista!! Upeat pursotukset! Mielelläni ottaisin maistiaisia!
VastaaPoistaHerkullisen näköinen kakku ja kaunis!
VastaaPoistaKaunis suklaakakku ja todella siistiä, tasaista jälkeä olet saanut aikaiseksi! :)
VastaaPoistaOnhan KAUNIS kakku! Varmasti kävi kaupaksi!
VastaaPoistaOi että miten upea, jotenkin tällainen klassisen kaunis :)
VastaaPoistaKiitos teille kaikille!
VastaaPoistaKakut myytiin annospaloihin leikattuna. Hyvin olivat kuulemma menneet kaupaksi! :)
Ihan huippupursoitukset ja todella kaunis kakku muutenkin!!:)
VastaaPoistaTäällähän on myös leivottu myyjäisiin =) Ihanan näköisiä kakkuja, olisin myös ostanut palasen jos olisin eksynyt samoihin myyjäisiin! ;D
VastaaPoistaheippa! voitit blogissani arvonnan. voisitko laittaa minulle osoitetietosi sähköpostiosoitteeseeni: juhlatar@gmail.com, niin saan laittaa palkintoa tulemaan :)
VastaaPoistaterkuin eeva-liisa juhlattaren kakkublogista
Ihana yksinkertaisen kaunis kakku! :)
VastaaPoistaTodella kauniit kakut!
VastaaPoistaTodella hieno ja tyylikäs kakku. Juuri sopivat koristeet, eikä olisi tarvinut mitään lisää. Linkitän sinut.
VastaaPoistaTässäpä vasta huoliteltu ja tyylikäs suklaakakku! Yksinkertainen on kaunista :)
VastaaPoistaHuh, niin tasainen pinta että täytyy olla ihan hengittämättä ei käy mitään -> todella onnistunut pursotus!!
VastaaPoistaKauniita kakkuja. Varma menekki myyjäisissä!
VastaaPoistaHuomasin, että et ole linkkilistalla, joten linkitän sinut samalla!
Hei! Ihanan näköistä kakkua :oP Suklaakiehkuroita olen testannut kerran ja kyllähän niissä haasteetta riitti. Nimestä pääset suoraan ko. kiehkuroita katsomaan. Aurinkoista pääsiäistä!
VastaaPoistaKaunis kakku, kauniit pursotukset! Kysyit mistä olen sensäädettävän vuuan ostanut. Ostin sen Helsingistä Kokkipuodista. inäkin linkitän sinut.
VastaaPoistaIhanan näköinen kakku ja varmasti hyvän makuinen. Ottaisin mielelläni kakun reseptin, jos sen vain jossain vaiheessa ehdit kirjoittamaan.
VastaaPoistaKiitos ihanista kommenteista!
VastaaPoistaSanna; Lisään ohjeen pikimmiten!