9.2.2010

Vaniljapullaa



Vuosia sitten löysin tämän ohjeen Yhteishyvä-lehdestä. Aina silloin tällöin teen osan pullataikinasta vaniljapulliksi. Alkuperäisessä ohjeessa täytteen määrä on minusta tosi suuri ja olenkin aina puolittanut ohjeen ja silti täytettä on riittänyt ihan mukavasti jokaiseen pullaan.

Itse pullataikina on ihan perusohjeella tehty. Laitan sen kuitenkin tähän.


Vaniljapullat n. 30 - 35 kpl

Pullataikina:

5 dl maitoa
50 g hiivaa
1 tl suolaa
0,5 rkl kardemummaa
1,5 dl sokeria
1 muna
150 g voita tai margariinia
n. 12 dl vehnäjauhoja

Väliin:
margariinia tai pehmeätä voita sekä sokeria

Vaniljakiisseli: (puolitettu ohje)

3,5 dl maitoa
2,5 rkl perunajauhoja
1 muna
0,5 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
(keltaista väriä)

Valmista ensin kiisseli, jotta se ehtii jäähtyä.
Mittaa kaikki aineet, lukuunottamatta vaniljasokeria, kattilaan ja keitä kokoajan sekoittaen, kunnes kiisseli sakenee.
Lisää vaniljasokeri ja halutessasi muutama tippa keltaista väriä.

Valmista pullataikina. Anna kohota.

Kauli taikina kahdessa osassa suuriksi levyiksi. Voitele pehmeällä voilla tai margariinilla. Ripottele päälle sokeri. Taita levy leveyssuunnassa kaksinkerroin ja leikkaa taikinapyörällä levy 15 - 18 osaan. Pyöritä suikale kierteelle ja kiepauta pullaksi. Kohota.

Tee kohonneeseen ja voideltuun pullaan sormenpäillä kolo täytettä varten. Lisää täytettä ruokalusikallinen ja paista 225 asteessa.

Koristele jäähtyneenä sokerikuorrutteella.


Pin It now!

8 kommenttia:

  1. Jee...minä kans olen tehnyt näitä pullia...en vaan muistanu mistä ohje on ja omani on joutunut mieron tielle... jossain laatikoissa ohje on, siksi ollut nyt paitsiossa. Muutamia kertoja olen värjännyt täytettä keltaisemmaksi, sekin ihan ok. Tykkään tästä mallista ja joskus olen tehnyt rahkalla ja ihan marjahillollakin tällä pullamallilla. Nytpä näitä taas voinkin tehä. Kiitos, kiitos.

    VastaaPoista
  2. Voi että kun ihanan näköisiä!!!

    VastaaPoista
  3. Oi ja voi kun alkoi tehdä taas mieli tuoretta pullaa! ;D
    Näitä minäkin olen tehnyt ja taitaapa olla vielä sama ohjekkin, tosin en muista olenko blogin aikana tehnyt.. eli kiitosta muistutuksesta. =)

    VastaaPoista
  4. Minä en jostain syystä ole koskaan tehnyt vanilijapullia. Se puute pitää kyllä korjata. Meillä ovat kotijoukot kovasti kanelipullien ja voisilmien perään, sitten tulee tehtyä lähinä niitä.

    VastaaPoista
  5. Nämä on varmasti todella hyviä!

    VastaaPoista
  6. Ohhoh, nämä olis mun makuun!

    Mä tykkään kaupan laskiaispullista, omista pullista ei ikinä tuu niin meheviä ja kuohkeita vaik kuinka yrittäs - pitäs laittaa joku 100 g hiivaa 2 dl maitoa ;>

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Valitettavasti joudun väliaikaisesti laittamaan sanavahvistuksen päälle. Roskapostia tulee niin kovasti. =(