17.5.2010

Kääretorttuja





Tein äitienpäivämyyjäisiin koristeltuja kääretorttuja. Kaikissa ihan tavallinen kääretorttupohja, välissä valkosuklaamousse ja vadelmahillo. Torttujen pinnassa sipaisu sokerikreemiä ja päällä marsipaania. Koristeet marsipaania ja vaahtokarkkimassaa sekä näiden sekoitusta.









Kääretorttu

4 munaa
1,5dl sokeria
1dl vehnäjauhoja
0,5dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
( 1,5 rkl kaakaojauhetta)

1. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi.
2. Sekoita keskenään jauhot ja leivinjauhe ja lisää ne siivilän läpi vaahtoon. Sekoita varoen.
3. Paista leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä 200 asteessa n. 12 minuuttia.


Pin It now!

28 kommenttia:

  1. Voi kuinka ihanan pirteät ja "retrot" käärikset =)

    VastaaPoista
  2. Ompa söpöjä kääretorttuja :)
    En oo osannu aatellakkaan, että marsipaania ja vaahtista voi sekottaa! Millasta siitä tulee käsitellä?

    VastaaPoista
  3. IHASTUTTAVAN AURINKOINEN TUO TOINEN VERSIO JA KIVA RETROHENKI TOISESSA!

    VastaaPoista
  4. niin kesäisen pirtsakat nuo keltaset käärikset ja ihana myös tuo retro kääris!!! :)

    VastaaPoista
  5. VOI HYVÄNEN AIKA! Aivan ihana tuo päivänkakkarakääris <3 Ja tuo toinenkin <3
    Olet kyllä taitava!

    VastaaPoista
  6. Kaikki käärikset on vallan ihanan näköisiä!!

    VastaaPoista
  7. Ihanan näköisiä kääriksiä!!

    VastaaPoista
  8. Aivan upeat käärärit! Miten tuo marsipaani käyttäytyy kylmässä? Eli jos säilyttää peitettynä kylmässä, niin hikoileeko kuin sokerimassa? Kaikkea Hyvää <3

    VastaaPoista
  9. Kiitos kommenteista!

    Sakari Sokeri; Mmf:n ja marsipaanin sekoituksesta tulee ihan mukavasti käsiteltävää massaa. Vähemmän "sitkeää" kuin pelkkä mmf.

    Ruusperin Rouva; Kyllä marsipaanikin hikoilee peitettynä. Päällystin ja koristelin käärikset just ennen myyjäisiä ja viime tipassa kääräisin sellofaaniin. Laitoin "säilytysohjeet" tuoteselosteeseen, jotta ostaja hoksaisi poistaa kääreet ennen jääkaappiin laittoa.

    VastaaPoista
  10. Komeat tortut! Tulee näköä käärikselle kovasti tuolla pinnoitteella! Retro on ehkä minun suosikkini :)

    VastaaPoista
  11. Pirteät tortut! Pitäisi kokeilla tätä ideaa itsekin joskus. Ja se retro on myös minun suosikkini. :-)

    VastaaPoista
  12. Upeita torttuja!! Wau!! =)

    VastaaPoista
  13. IHanan retroinen tuo jälkimmäinen! kauniita ovat.

    VastaaPoista
  14. Aivan ihastuttavia kääretorttuja!!

    VastaaPoista
  15. Hieno idea. Minä tein tästä äitienpäiväksi vähän muunnelman eli tein charlottan, jossa samantyylistä täytettä kuin sinulla kääretortussa ja päälle marsipaania. Idean marsipaanilla päällystämisestä taisin saada juuri sinulta :)

    VastaaPoista
  16. Aivan ihanat kukikkaat tortut.
    Aloitan harjottelunnyt, ehkä syntyy jotain elokuuksi katujuhliin!

    Terveisin www.nami-hiiri.com

    VastaaPoista
  17. Onpa kauniita kääretorttuja! Aivan ihanat koristelut molemmissa, upeita :)

    VastaaPoista
  18. Ihania kääretorttuja, oikein kesäisiä =)

    VastaaPoista
  19. Olen vasta aloitteleva leipuri, joten pitää kysellä ehkä hieman tyhmiä: pitääkö sen täytteen antaa kovettua kokonaan ennen kuin se levitetään kääretortulle ? Ovat niin ihanan näköisiä, että pakko kokeilla.

    VastaaPoista
  20. Kiitos tyttöset ;)

    Marja; Tein näihin kääretorttuihin valkosuklaamoussen 1,5 prksta Flora Vispiä, 200g:sta tuorejuustoa sekä 130 g:sta valkosuklaata. Massasta tuli niin jämäkkä etten laittanut ollenkaan liivatetta vaan levitin suoraan torttupohjien päälle.

    VastaaPoista
  21. Nää sun retrotortut on kyl ihan törkeän hinoja! Oi että kun itse pystyis tällaiseen. Nää tiputtaa kyl syöjiltä leuat ja silmät ja kielet! :)

    VastaaPoista
  22. ..hienoja piti äsken toki sanomani!

    VastaaPoista
  23. Aivan ihanan näköisiä nämäkin! Ja niin herkullisen retroja! :)

    VastaaPoista
  24. Miksi sitä ei koskaan muista koristella tavallista, tylsää kääretorttua iloisemmaksi... :( Vasta ostin kaupasta valmiin (kun ei jaksanut leipoa) ja se ois voinu ihan hyvin koristella näyttävämmäksi...! Mutta jospa sitä joskus muistais :)

    VastaaPoista
  25. Voi kun näyttää herkulliselta ;)

    VastaaPoista
  26. Tosi hienoja, varsinkin tuo ruskea "retrokääris" on mahtava, vähän erilaisempi :) Oon pari kääretorttua päällystänyt enkä millään meinannut saada päätyä siistiksi. Nyt hoksasin että ethän sinäkään laita kuorrutetta päätyihin ollenkaan. Kiitos vinkistä :)

    VastaaPoista
  27. Tosi ihania juttuja täällä!!Saako ideaa matkia?Meiltä löytyis just hyvät aineet noiden tekoon :)

    VastaaPoista
  28. Kiitos kommenteista!

    Hannele; Päädyistä on kyllä vaikea saada kauniit, joten olen jättänyt ne näkyviin.

    Meri; Ole hyvä vain, idea on vapaasti käytettävissä.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Valitettavasti joudun väliaikaisesti laittamaan sanavahvistuksen päälle. Roskapostia tulee niin kovasti. =(