20.7.2010

Hääpäivän perinteinen mansikkakakku
Tällaisella hyvin perinteisellä mansikka-kermakakulla herkuttelimme viikonloppuna, kolmannentoista hääpäivän kunniaksi.

Kakussa peruskakkupohja, kostutuksena laimennettua ja sokeroitua sitruunamehua. Täytteenä valkosuklaakermavaahtoa, tuoreita mansikoita sekä sipaus mansikkahilloa. Pursotukset Flora Vispiä. Koristeeksi nappasin muutaman mansikan ja lehden amppelimansikasta.

Onhan perinteinen mansikkakakku hyvää, mutta kyllä minusta pursotetuissa reunoissa tulee liikaa kermavaahtoa... Minun olikin tarkoitus kokeilla tähän kakkuun suklaareunusta, mutta lämpimien säiden vuoksi en alkanut edes yrittämään. Päällisenkin olin suunnitellut koristelevani toisin, mutta nyt mentiin siitä mistä aita oli matalin... =)Pin It now!

18 kommenttia:

 1. Sievä kakku ja kauniilta näyttää, vaikka ei ole kaikkia ihanuuksia päällä ja yllä. :-) Sitä harvoin tekee aivan tavallista täytekakkua. Onnea hääpäivän johdosta! Meillä tuli myös 13 vuotta täyteen tänä vuonna. :-)

  VastaaPoista
 2. Välillä on mukava tehdä "tavallisiakin" kakkuja. Itsekin päivitin juuri mansikkakakun blogiini. Ja kakku on kyllä yksinkertaisen kaunis ja herkkä. Onnea 13. hääpäivän johdosta, meillä tuli eilen 2 vuotta täyteen.

  VastaaPoista
 3. Oi... Aivan ihanan romanttinen, niinkuin hääpäivänä sopii ollakin <3 Onnea <3

  VastaaPoista
 4. Selkeä ja kaunis kakku! Nämä helteet on kurjia kakuntekoon (ja muutenkin).
  Onnea hääpäivän johdosta! Meillä tulee tänä vuonna 19 vuotta, ensi vuonna saan siis kukkia (täysille kymmenille on luvattu :D )

  VastaaPoista
 5. Onnea hääpäivän johdosta!

  Kaunis kakku, ihanan hempeä. Nuo amppelimansikat sopivat koristeeksi varsin hyvin!

  VastaaPoista
 6. Todella kaunis, pelkistetty kakku. Omaan silmään nuo pursotetut kakut on houkuttelevampia kuin marsipaanikakut. Meillä kun ei muutenkaan marsipaanista muut tykkää, niin tulee tehtyä vaan kermakakkuja.

  Siinä olen kyllä samaa mieltä, että tulee helposti liikaa kermaa pursotuksineen. Siksi laitan kermakakkuihin aina korkeintaan ohuelti moussea ja sitten jotain marjaa tms. Muuten tuntuu, että syö pelkkää kermaa.

  - Miia

  VastaaPoista
 7. Onnea! Mansikkakakku saattaapi olla lopuöta sitä parasta kaikkien mousse ym monimutkaisten täytteiden jälkeen.

  VastaaPoista
 8. Onnea hääpäivän johdosta!<3 Tosi kaunis kakku, romanttinen! :)
  Mää tykkään tehä reunapursotuksia koripunos- ja lehtityllilla (kun oon viimein saanu hankittua ne), kun niillä saa niin ohuelti kermaa ja silti aika näyttäviä pursotuksia. :)

  VastaaPoista
 9. Valtavan kaunis ja niin romanttinen <3
  Onnea hääpäivän johdosta =)

  VastaaPoista
 10. aivan ihastuttava. Onnea hääpäivän johdosta. Uskomatomta että siitä on niin kauvan aikaa kun teidät vihittiin.

  VastaaPoista
 11. Ihanan näköinen, slurps! Ja onnittelut hääpäivän johdosta!

  VastaaPoista
 12. Kiitos kommenteista ja onnitteluista!

  VastaaPoista
 13. Kuinka paljon kaunista tänne oli taas ilmestynytkään! Meillä oli tänä vuonna myös 13 hääpäivä, kakkua en itse kiireidenn vuoksi ehtinyt tekemään, mutta tämä näyttää herkulliselta!Ja onnittelut tietenkin hienosta vuosimäärästä =) Nyt täällä ainakin vielä helteisessä ilmassa paistelen 5 kakkupohjaa, toivottavsti ilma hiukan viilenee viikonlopuksi, etteitarvi pelästä onnistuuko koristelut vai ei...

  VastaaPoista
 14. Perinteisen kaunis manskukakku. onnea näin jälkikäteenkin hääpäivästä! Meillä tulee ens viikolla 10 vuotta täyteen, mutta pahasti näyttää että suunnitellut tasavuosibileet joutuu siirtämään syksymmäksi...

  VastaaPoista
 15. Yksinkertainen on kaunista :) Ja onnea hääpäivän johdosta!

  VastaaPoista
 16. Myöhästyneet onnittelut täältäki suunnalta =)
  Oikeen mehevän näkönen mansikkakakku... maistuis mullekki !!!

  VastaaPoista
 17. Myöhäisät onnittelut hääpäivän johdosta! :)

  Kelpais kyllä tämmönen kakku meidänkin kahvipöytään! No jospa nää helteet kohta loppuis ja pääsis kermojen ja suklaidenkin kanssa taas paremmin sinuiksi! :D

  VastaaPoista
 18. Täältäkin vielä lämpimät onnittelut! Kaunis ja herkullisen näköinen kakku.

  Meillä vietettiin 23-vuotishääpäivää samana päivänä kuin minulla oli syntymäpäivä. Niinpä meillä herkuteltiin tyttären leipomalla kakulla, itse en halunnut omaa kakkua tehdä :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Valitettavasti joudun väliaikaisesti laittamaan sanavahvistuksen päälle. Roskapostia tulee niin kovasti. =(