25.2.2011

Pätkispiirakkaa





Belle Baie-blogissa törmäsin maailman parhaimpien minttusuklaaruutujen ohjeeseen. Nappasin ohjeesta kuorrutuksen, muuttelin sitä ja lisäsin sen omasta reseptivihkosta löytyvään suklaapiirakan pohjaan. Tulikin erityisen hyvää suklaapiirakkaa.


Pätkispiirakka

225g voita
4,5dl sokeria
3 munaa
6,75dl vehnäjauhoja
3tl leivinjauhetta
3tl vaniljasokeria
2rkl kaakaota
2,25dl maitoa tai maitokahvia

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaahtoon munat yksitellen huolellisesti vatkaten.
Sekoita kuivataineet keskenään ja lisää vaahtoon muutamassa erässä maidon kanssa.
Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipannulle. Paista 225 asteessa n. 30 minuuttia.

kuorrutus:

1/2 pss pätkis-suklaata (tai 4 pätkispatukkaa)
75g voita
2rkl kaakaota
4rkl kahvia
tomusokeria

Sulata voi kattilassa, lisää suklaa, kahvi ja kaakao. Sekoita tasaiseksi seokseksi ja ota pois liedeltä.
Lisää tomusokeria kunnes massa on riittävän paksua.

Levitä kuorrutus täysin jäähtyneen pohjan päälle ja koristele.

(Kuorrutukseen kävisi mainiosti Namellin Suklaa & minttu tai Suklaa & toffee-rakeet.)


Pin It now!

14 kommenttia:

  1. Takuuvarma hittipiiras.... meillä kolahtaa kaikki pätkisjutut...kaunis!

    VastaaPoista
  2. Heh. Onpas teillä Eben kanssa sattunu samanlaiset leivokset :D Tai samantyyliset oikeastaan.

    VastaaPoista
  3. kylläpäs kuulostaa ja näyttää niiiin herkulliselta!! Vesi herahti kielelle. Minä oon ollut viisiviikkoa vähähiilarisella ruokavaliolla, joten en voi mitään herkkuja syödä!! jonain päivänä sitten :)

    VastaaPoista
  4. Todella hyvännäköistä :) ja ohje kuulostaa kokeilemisen arvoiselta :) pätkis on yksi mun herkuista...

    VastaaPoista
  5. Voi että, miten herkullisennäköistä! Pitänee testata jossain vaiheessa :)

    VastaaPoista
  6. Slurps, varmasti hyvää!

    VastaaPoista
  7. Jaahas, tiedän mitä teen ensi viikon vieraille, kiitoksia vain!

    Kopion mallia siitä yhdestä Sinun ristiäiskakusta, mistä kyselinkin sitä väriäkin..

    VastaaPoista
  8. Tätä on kokeiltava! Paisto-ohjeet puuttuvat, mutta lienevät tavismokkaruutujen luokkaa.

    VastaaPoista
  9. Kiitos Elli, enpä huomanutkaan tuota. Pitääpä korjata puute, mutta ihan tavispiirakan paisto-ohje.

    VastaaPoista
  10. miten olet saanut nuo valkoiset kuviot tuohon kuorrutukseen? :)

    VastaaPoista
  11. Anonyymi; Kuviointi tehdään näin: Heti kun kuorrutus on levitetty piirakan päälle, tehdään suklaasta tms raidat piirakan päälle ja vedellään tikulla tai veitsenkärjellä poikittaisia viiltoja. Joka toinen vasemmalta ja joka toinen oikealta.

    VastaaPoista
  12. En tiedä mikä meni pieleen mutta kuorrutuksesta tuli ihan kökkäreinen eikä se riittänyt mihinkään...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Onpa harmi. Valitettavasti en osaa sanoa, et mikä meni pieleen. Olen itse tehnyt tällä ohjeella jo useampaan kertaan ilman ongelmia.

      Poista

Kiitos kommentistasi! Valitettavasti joudun väliaikaisesti laittamaan sanavahvistuksen päälle. Roskapostia tulee niin kovasti. =(