23.9.2011

Siljan kastekakku




Harvoin saa toteutettavaksi tällaista. Kakun tilaajalla oli toiveena pelkästään hempeä vaaleanpunainen väri, muuten sain vapaat kädet. Ihanaa!!! Alussa meinasi olla runsauden pula ideoiden suhteen, mutta tällaiseen aika kruusattuun lopputulokseen päädyin. Väliillä jotain muutakin kuin pelkistettyä.

Tein juhliin kaksi kakkua. Tein kakuista ihan erilaiset sekä ulkonäön että sisälmysten puolesta. Tässä kakussa on suklaakakkupohja ja täytteenä minttusuklaamoussea. Kuorrutin kakun jälleen valmiilla karkkimassalla. Ensimmäisen kerran onnistuin ihan täydellisesti. Kaulin massalevyn aika ohueksi, liekö siinä syy?? Ei repeilyä ja alareunakin on siisti.


Pikkuruisia ruusuja ja pikeeripursotusta...




Olipahan taas hulinapäivä, mutta ihmeesti vain sain kakut ajoissa tehtyä. Välillä sitä kuskaillaan lapsosia lekurille kokoon kursittavaksi ja sitten taas jatketaan... Onneksi ei aina etukäteen tiedä mitä nurkan takana odottaa.


Pin It now!

40 kommenttia:

  1. IIIIK!!! Todella kaunis!!!!

    VastaaPoista
  2. Voi mikä ihana kaunotar! Ihana kertakaikkiaan!

    VastaaPoista
  3. Oi oi oi miten kaunis kakku, ihan mahtavaa!!!!

    VastaaPoista
  4. Todella kaunis kakku!! :)

    VastaaPoista
  5. Ihana, suloinen, ihan täydellinen!

    VastaaPoista
  6. Olen sanaton... taas kerran, kakku on kaunis, kuin kaunehin koru:)

    VastaaPoista
  7. Niin kaunis ettei sanoja riitä kuvaamaan tätä

    VastaaPoista
  8. Siis niin ihana kakku kun voi vaan olla!

    VastaaPoista
  9. Todella herkkä ja upea kakku! :)

    VastaaPoista
  10. Tämä on taas näitä maailman kauneimpia kakkuja! Miten voit olla noin taitava?

    Missäköhän mahtaa olla vika, jos edellisenä iltana leipoo täytekakun pohjan, kostuttaa ja täyttää sen ja seuraavana päivänä kakku on päästänyt sisältään hirmuisen paljon nestettä "alleen"? Tein vielä sen virheen, että laitoin vaahtismassan kakun päälle jo illalla. Muutamaa tuntia ennen juhlia pursotin reunoille kermavaahtoa ja laitoin vaahtis- ja marsipaanikoristeet kakun päälle. Hetken kuluttua vaahtiskuorrutteen pinta repesi ja reuna valahti.
    Olisiko vaahtiskuorrute kannattanut laittaa vasta tarjoilupäivänä kakkuun tai olikohan se liian ohut? Sen alla oli kerros valkosuklaamoussea. Kostutin kakun ohjeen mukaan eli 6 munan pohjaan kostuketta 3dl. Kakun välissä oli valkosuklaan lisäksi mansikoita ja mansikkahilloa.
    Kukaan ei kuitenkaan kehdannut haukkua kakkua ja se syötiin melkein kokonaan. Ihailu kohdistui työkaluihin (=räpellyksiin) kakun päällä ja pääasiahan oli, että synttärisankari tykkäsi itse =)

    VastaaPoista
  11. Kaunis, kaunis, kaunis!!! Hurjan suloinen tuo ruusujen ja pikeerikuvioiden yhdistelmä!

    VastaaPoista
  12. Täydellisen ihana. Niin herkkä ja .. mun sanat ei riitä kehumaan!

    VastaaPoista
  13. Yksinkertaisesti sanottuna IHANA kakku, jälleen kerran. Kauniit koristeet ja tosujen väri natsaa hyvin muihin väreihin. Tuolllainen kukkakuvio voisi olla ihan vaikka hääkakussakin. On sulla vaan maagiset kädet!

    VastaaPoista
  14. Niin kaunis jälleen kerran!! Aivan ihanat värit kakussa :) Sä oot kyllä niin taitava!!

    VastaaPoista
  15. Ihana <3 Muuta en kykene ees sanomaan :D

    VastaaPoista
  16. Voi että mikä ihanuus (^^,)

    VastaaPoista
  17. Ihana kakku taas! Noita tossuja taas ihastelin, kauniin väriset. Ja noi pikeeripursotukset, ihanat kans! Sulla tosiaan taitaa olla maagiset kädet, kuten joku jo aiemmin sanoikin :)

    VastaaPoista
  18. Ihan täydellinen! Kaunista, sopusointuista, kaikki natsaa yhteen. Kallistun myös maagisiin käsiin :)

    VastaaPoista
  19. Älyttömän kaunis, tästä tykkään :)

    VastaaPoista
  20. Kiitos hyvät ystävät näistä hämmentävän ylistävistä kommenteista! Ihan tavis nakkisormet minulta löytyy... ;)

    Misty; Onpa harmi! Minusta tuo 3 dl ohje kuulostaa paljolta. Tarvittavan nesteen määrä vaihtelee pohjan "kuivuuden" mukaan. Olisiko täytteen mansikoista tullut niin paljon lisää nestettä, että siksi valutti alleen... Nää kostutus jutut on aika vaikeita, mutta kokeilemalla oppii.

    Mut tuo vaahtokarkkimassan repeily kuulostaa omituiselle. Kuinka ohueksi kaulit? Suositellaan että se jätetään 3 mm vahvaksi. Itse laitan usein massan edellisenä päivänä, joten siitä se tuskin johtui. En kyllä valitettavasti osaa tämän enempää auttaa...

    Tuskin nämä pikkujutut makuun kuitenkaan vaikutti... minulle ainakin kostea kakku maisuu paremmin kuin kuiva. :) Varmasti ihailuun oli syytäkin! Onnea synttärisankarille!

    VastaaPoista
  21. Ehkä kaulin massan liian ohueksi. Olen varsinainen aloittelija ja kuitenkin kaikki pitäisi olla lopputulokseltaan täydellistä =D

    VastaaPoista
  22. Siis upea kakku! Kerrassaan UPEA!!! Mä tykkään kaikista yksityiskohdista, ja nuo tossukat on taas niin mielettömän hienot!

    VastaaPoista
  23. Aivan mielettömän ihana ja suloinen kakku! Olet kyllä tosi taitava tekemään tyylikkäitä ja herkän kauniita kakkuja!

    VastaaPoista
  24. Miten sä onnistutkin tekemään noin ihanan herkkiä kakkuja, tosi kaunis tämäkin.Ja kiitos paljon vierailuista blogissani ja ihanista kommenteista=)

    VastaaPoista
  25. Tämä on ihan täydellinen yksilö!! Ei taas sanat riitä, olet ihan hirmutaitava:)

    VastaaPoista
  26. Kiitos jälleen kerran kommentoijille!

    Misty; Sitähän "ongelmaa" tuppaa olemaan itse kelläkin... Aina oma haukansilmä löytää jotain vikaa, jota muut ei löydä vaikka etsisi. ;)

    KakkuKaunis; Kiitos itsellesi ;)

    VastaaPoista
  27. Wau, tämä on kyllä täydellinen kakku!
    Kaikki just eikä melekeen oikeilla kohillaan... :)

    VastaaPoista
  28. Mielettömän kaunis kakku. Ihana väritys ja herkkä :D

    VastaaPoista
  29. Voi miten ihana!! Suorastaan täydellinen kakku!!

    VastaaPoista
  30. Voi että kaunis,uskomaton.Haukoin henkeä ku näin. Jospa sitä vielä joskus sais YRITTÄÄ tehä tollasta omalle lapselle :)

    VastaaPoista
  31. Voi kuinka i-h-a-n-a!! Kertakaikkisen upea! <3

    VastaaPoista
  32. Oi herra jee, miten suloiset pikku tossut! Kakku kokonaisuudessaankin tosi onnistunut. Pitää alkaa opettelemaan tossujen ja kenkien tekemistä ihan vain vaikka siksi, että ne ovat niin suloisia. :)

    VastaaPoista
  33. Kiitos ihanista kommenteista!

    Anonyymi; Toivotaan... =)

    Korianteri; Harjoitteleminen kannattaa aina...

    VastaaPoista
  34. Kylläpä löytyi niin suloisen näköinen kastekakku etten ole aikaisemmin moista nähnyt!!! Jos asuisit lähempänä niin en empisi hetkeäkään tilata sinulta kastekakkuja sitten aikanaan meidän nelosen ristiäisiin.. <3

    VastaaPoista
  35. Älyttömän kaunis herkkä ihanainen!

    VastaaPoista
  36. Ui jui, tämä kakku hipoo jo täydellisyyttä ihanuudessaan ja hempeydessään <3 <3 Ihanat värit ja koristeet ja kaikki!

    VastaaPoista
  37. Kaunis, kaunis ja kaunis... ei muuta sanottavaa kakun suhteen...
    Mut toi on niin tosi, et kiire tulee aina ja tosiaan kakarat kursitaan kokoon vasemmalla takajalalla, jotta kakut on ajoissa reerassa ;)
    Mä olin viikko sitte reissuhommissa ja meitin huushollissa meni pakka ihan sekasi, ku organisointiyksikkö oli tois puolel suomea !
    Aaken opettaja soitteli jo mun menomatkalla ja kyseli mitkä hampaat pojalla on vaihtunu, noin niinku luonnollisesti ja mikkä sitte siellä koulussa jossain rytinässä... arvaa muistinko, ku oon kesän aikana vaan käyny visiteeraamassa himassa 8O
    Sitte oli reppu unohtunu taksiin ja puhelin pöllitty :( Nuo molemmat löyty kuiteski ihan jostain muualta, kun unohdettujen tai varastettujen paikasta... liittymän ehdin tietty sulkemaan ;/... Seuraavana päivänä meni ehtooseen asti jees ja sain hoitaa hommani rauhassa loppuun ja kotimatkalla sitte alko taas luurirumba! Pikkuneiti oli loukannu kätensä akrobatiassa ja värttinäluuhan se sieltä oli napsahtanu poikki ja menny sijoiltaan :(... Ei muuta, ku vajaa 500 kilsaa vauhdilla kotio ja silittelemään pikkusen päätä... seuraava päivä meni tyksissä notkuten ja illalla nukutuksessa luut saatiin ojennukseen ja likka kotio... minä siittä töihin ja sain ku sainki kurottua ajan kiinni lauantaiseen puoleen päivään mennessä, joskin pönttö karvan verran sekasena... lauantain juhlat sain kunnialla pakettiin ja sunnuntaina sit pääsinki maata 8)
    Ja ei muuta ku innolla uutta viikkoa vastaanottamaan :))) Mut on tää vaan kivaa... jotain rajojen etsiskelyä, kenties ;)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Valitettavasti joudun väliaikaisesti laittamaan sanavahvistuksen päälle. Roskapostia tulee niin kovasti. =(