1.5.2012

Vapun värikkäät macaronit




Vaikken mikään macaronien suuri ihailija olekaan, on niitä välillä pakko tehdä jo pelkästään niiden kauneuden vuoksi. ;) Nyt tein vapun kunniaksi keltaisia ja oransseja kuoria ja täytteeksi laitoin molempiin valkosuklaaganachea ja limecurdia.

Ohjeen kuoriin otin Kermaruusulta, täältä. Tätä ohjetta olen aikaisemminkin kokeillut ja aina ovat onnistuneet. Lieko aloittelijan tuuria...

Pirtsakkaa vappua täältä lumihankien keskeltä!



Pin It now!

15 kommenttia:

  1. Kerran olen macaronseja maistanut, enkä pitänyt. Mahtoiko sitten olla kunnollisia, täytyis varmaan tehdä vertailevaa tutkimusta...

    Mukavaa vapun jatkoa!

    -Tuija-

    VastaaPoista
  2. Ovat kyllä hienon ja onnistuneen näköisiä.
    Itse kokeilin noita eilen ja ihan pieleen meni (eri resepti), nyt on yksi erä tehtynä tälle päivää, tulos vähän parempi ja toinen erä odottaa pöydällä uuniin menoa :)

    Olisitko laittanut tarkemman ohjeet tuolle täytteelle mitä käytit?

    Mukavaa vappua.
    ps. saanko linkittää blogisi omaan listaani?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Toivottavasti uusi satsi onnistui. Tein ganachen ihan summan mutikassa. Sulattelin suklaan ja laitoin sekaan kermaa tilkan. Määriä en mitannut. Olisikohan jotain 100g suklaata ja 1/4dl kermaa.

      Poista
    2. Niin ja linkitys on toki ihan ok! Teen samoin. =)

      Poista
  3. JAM! herkullisen näköisiä ja värisiä :)

    VastaaPoista
  4. Iloisen värisiä herkkuja :) Tämä resepti menee ehdottomasti kokeiluun :)

    VastaaPoista
  5. Jopa sopii värit kevääseen :) Itse en ole ikinä maistanut/tehnyt näitä.Täytyisi joskus uskaltautua. Mukavaa Vappupäivän jatkoa!

    VastaaPoista
  6. Ihanan näkösiä rooneja, kivan pirtsakan värisiä!!!

    Mutta mulla oli asiaaki, käväse ehtiesä mun sivulla kattomasa!!

    VastaaPoista
  7. Ihanan pirtsakan näköisiä! Näiden leipominen on kyllä sellasta salatiedettä ettei ole tosikaan. Kaksi ekaa satsia mulla onnistui hienosti ja kolmas menikin sitte täysin penkin alle =O Mutta taisto ei ole vielä ohi...uudella innolla vielä testailemaan (^^,)

    VastaaPoista
  8. Ihanan värisiä!
    Täälläkin olis testauslistalla nämä, jahka aikaa jostain löytyis... ;)

    VastaaPoista
  9. Onpas kyllä kivan värisiä!!
    Testailenpas tätä ohjetta lakkiaisiin, kun kerran tuppaa onnistumaan ;D

    VastaaPoista
  10. Pakko kai näitä on jossain välissä kokeilla, kun joka paikassa tuntuu olevan niin pinnalla :D Vaikka pienen puolivuotis"kemuihin"... vaaleanpunaisena tietty :D Maajo

    VastaaPoista
  11. juu pari kertaa tehty ja vähän sekavat fiilikset. Ensimmäisellä kerralla onnistui toisella ei ollenkaan :D ehkä vielä joskus uskallan kokeilla uudestaan
    http://makeitaunelmia.blogspot.com/

    VastaaPoista
  12. olisiko sinulla tietoo tämmöisestä... haluisin värjätä täytekakussa kuohukermaa esimerkiksi vaaleanpunaiseksi, millä värillä vois kokeilla ettei kerma juoksettuisi ? elintarvikeväriä on kokeiltu ja vähän oli uhkana juoksettua, miten olis karamelliväri ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anteeksi, kun vastaaminen viivästyi. En ole mikään asiantuntija näissä väri-jutuissa, mutta minun käsitykseni mukaan elintarvike- ja karamellivärit ovat sama asia, eri nimityksiä vain.

      Parhaiten värjäämiseen soveltuvat geelimäiset värit, ns pastavärit. Niitä myyvät leivonnan erikoisliikkeet, nettikaupat sekä esim Kärkkäinen. Nestemäisillä väreillä värjääminen on vaikeampaa, kun niiden värjääisteho on aika pieni. Apteekin jauhevärejä käytin itse joskus ennen pastavärien hankkimista. Kermoissakin on eroja.

      Poista

Kiitos kommentistasi! Valitettavasti joudun väliaikaisesti laittamaan sanavahvistuksen päälle. Roskapostia tulee niin kovasti. =(